Onze website maakt gebruik van cookies, om onze diensten en website het best aan uw behoeften aan te passen. Door verder te surfen op de website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer weten

AFC Ajax

Thijs Kracht

PSD helpt onze jeugdopleiding om de grootste voetbaltalenten in kaart te brengen

Amsterdam - Thijs Kracht is Manager Planning & Coördinatie van de Toekomst, de wereldberoemde jeugdacademie die onder andere spelers als Cruijff, Bergkamp en Kluivert hebben opgeleid.

Hoe gebeurde rapportering en informatie-uitwisseling onder stafleden in het verleden?
Gedurende jaren werkten trainers en stafleden met verschillende administratieve tools zoals Excel, Microsoft Teams en andere vormen van shared documents zoals Dropbox en Google Drive.

Hoe belangrijk vindt u de factor digitalisering binnen de club?
Vanuit support perspectief (administratie, HR, marketing, financiën,...) is dit een zeer belangrijke factor. Vanuit voetbal perspectief kan digitalisering extra inzichten creëren maar is het geen doel op zich.

Ajax zoekt altijd naar jong talent. Hoe ondersteunt ProSoccerData jullie hierin?
ProSoccerData ondersteunt de hele jeugdopleiding om de grootste talenten in kaart te brengen. Intern wordt het gebruikt om de voortgang en prestaties van een Ajax speler op te volgen. Extern wordt het gebruikt om schaduwelftallen op te stellen, hier vergelijken we externe talenten met interne talenten.

In welke mate wordt PSD gebruikt voor het nemen van sportieve beslissingen?
Bij het scouten van externe spelers wordt het zeer intensief gebruikt. Voor interne jeugdspelers speelt het minder een rol.

Welke PSD functionaliteit gebruikt u persoonlijk het vaakst?
Ikzelf werk voornamelijk met de Planning & administratie modules. Daarnaast wordt de narrowcasting functionaliteit vaak gebruikt om alle relevantie informatie te tonen op de verschillende digitale schermen op de Toekomst.