Onze website maakt gebruik van cookies, om onze diensten en website het best aan uw behoeften aan te passen. Door verder te surfen op de website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer weten

RSC Anderlecht

Jean Kindermans

Met PSD kan je een clubhistoriek uitbouwen en er altijd op terugvallen

Anderlecht - Jean Kindermans is technisch directeur jeugd bij RSC Anderlecht sinds 2004. Onder zijn bewind ontwikkelden zich sterspelers zoals Romelu Lukaku (Man Utd), Youri Tielemans (Leicester FC) en Dennis Praet (Sampdoria).

Hoe werd informatie vroeger uitgewisseld binnen de club?
"In 2005 gebeurde de rapportering van wedstrijden en spelersevaluaties verbaal of via documenten. We wilden daar een beetje meer structuur aan geven door meer digitaal te gaan werken?. 

Hoe belangrijk is de factor digitalisering binnen RSC Anderlecht?
Door samen te werken op een en hetzelfde platform kan je alle clubactiviteiten van de academie centraliseren. Je kan hier altijd op terugvallen en een clubhistoriek mee uitbouwen. Je bouwt ervaring op en na een tijd kan je eens terugkijken om de toekomst beter te kunnen voorspellen.

RSC Anderlecht is steeds op zoek naar nieuw talent. Hoe ondersteunt PSD jou hierbij? 
"De scouting is dankzij ProSoccerData eenvoudiger geworden omdat deze processen meer gestructureerd gebeuren: Je kan bepaalde verplichtingen opleggen aan scouts, je kan bepaalde zaken standaardiseren, je kan missies inplannen,...en dit allemaal binnen één en dezelfde omgeving. 
"Voor ons was het een duidelijke stap voorwaarts omdat je spelersinformatie kan verzamelen op verschillende manieren: via een geschreven document, foto's en wedstrijdbeelden. Dit wordt nu allemaal opgeslagen en kan tijdens een scouting vergadering geconsulteerd worden?. 

In welke mate wordt PSD gebruikt bij het nemen van sportieve beslissingen?
"Ik heb altijd gezegd dat data ondersteunend moet zijn aan wat we zien, ervaren en weten. Ons geheugen is gelimiteerd en het is gewoon niet mogelijk om de performance van duizenden spelers te onthouden. Al deze informatie wordt nu gecentraliseerd en deze rapporten maken nu deel uit van het beslissingsproces binnen de club, wat tot enkele successen heeft geleid in het verleden. 

Welke PSD functionaliteit gebruikt u het vaakst?
"Er zijn vele functionaliteiten die ik gebruik afhankelijk van de rol die ik speel op elk moment: Maandag consulteer ik wedstrijdrapporten, dinsdag lees ik onze scoutingsrapporten en woensdag bekijk ik spelersprofielen om de opleidingsvergoedingen te bepalen. Ik gebruik ook vaak de videomodule, voorbije jaren hebben we heel wat training- en wedstrijdbeelden opgeladen. Ik gebruik veel functionaliteiten op dagelijkse basis dus is het voor mij moeilijk te zeggen welke functie ik het vaakst gebruik?.